۱۰ روش افزایش اعتماد به نفس

۱۰ روش افزایش اعتماد به نفس با بهاره نام یار مشاور و روانشناس

من بهاره نام یار، کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، روان درمانگر فردی، همان طور که در مقاله های قبل، در مورد موضوع اعتماد به نفس صحبت کردم و تاثیر آن را در روابط بین فردی بررسی کردم، در ادامه، در این مقاله در مورد ۱۰ روش اعتماد به نفس صحبت می کنم.

۱۰ روش افزایش اعتماد به نفس

۱۰ روش افزایش اعتماد به نفس با بهاره نام یار مشاور و روانشناس

۱۰ روش افزایش اعتماد به نفس با بهاره نام یار مشاور و روانشناس

آگاهی از خود

اولین قدم برای افزایش اعتماد به نفس(+)، آگاهی از خود و شناخت قدرت‌ها و محدودیت‌های خود است. با شناخت نقاط قوت خود، می‌توانید بر آن‌ها تمرکز کنید و بهبود آن‌ها را هدف قرار دهید.

تمرین و تجربه

انجام فعالیت‌های جدید و موفقیت‌های کوچک، اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد. این تجربه‌ها می‌توانند شامل یادگیری مهارت‌های جدید، شرکت در ورزش‌ها و بازی‌ها و حل مسائل مختلف باشند. با این روش می توان تا حد زیادی اعتماد به نفس از دست رفته را بازیابی کرد. با تجربه و تمرین در زمینه‌های مختلف، می‌توانید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. هرچه بیشتر در موقعیت‌های جدید قرار بگیرید و تجربه‌های موفق و ناموفق داشته باشید، اعتماد به نفس شما بهبود می‌یابد.

تغییر نگرش

گاهی احتمالا برای شما هم اتفاق بیفتد که به زمین و زمان بد بین باشید. دائم با خودتان افکار منفی را مرور کنید. دائم اخبار منفی را دنبال کنید و…

به یاد داشته باشید مغز انشان مانند ظرفی خالی است که هر آن چه در آن بریزید، همان را به شما تحویل می دهد. بنابراین مراقب محتوای دریافتی خود باشید. آنچه به عنوان خوراک به خورد مغزتان می دهید (برنامه های تلوزیونی، ماهواره ای، رادیویی، فضای مجازی، بازی ها و…) می تواند به عنوان خوراک مغزی شما باشید. شاید در ابتدای امر خیلی اثرات آن به چشم نیاید. اما به مرور زمان در بلند مدت اثرات مخرب برنامه هایی با محتوای منفی و سراسر تاریکی، می تواند اثر منفی بر خلق و خوی آدمی بگذارد.

برای افزایش اعتماد به نفس، نیاز است نگرش خود را تغییر دهید. به جای تمرکز بر نقاط ضعف خود، به نقاط قوت خود تمرکز کنید. از خودتان قدردانی و به خودتان اعتماد کنید.

مراقبت از خود

بهداشت روانی و جسمی، مراقبت از خود و به دست آوردن تجربه‌های لذت‌بخش می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس کمک کند.

پذیرش خطا

قبول خطا و اشتباهات به عنوان یک بخش طبیعی از رشد و یادگیری، اعتماد به نفس را تقویت می‌کند. این به افراد کمک می‌کند تا از خطاهای خود درس بگیرند و از آنها بهره‌برداری کنند. اینکه خودتان را با همه خطاها و درستی های تان دوست داشته و بپذیرید، بسیار امر مهمی است. خودشفقتی یا دوست داشتن خود با خودشیفتگی و خودخواهانه رفتار کردن متفاوت است.

فردی که خود را دوست دارد و خود را تحت هر شرایطی می پذیرد، اگر خطایی هم از او سر بزند، راحت تر می پذیرد و در تلاش است که آن را تکرار نکند. اما کسی که دائم درگیر احساس گناه و عذاب وجدان در ابعاد مختلف زندگی است، نمی تواند حس خوب به خود منتقل کند و خودش را دوست داشته باشد. یادتان باشد انسان در هر شرایطی که باشد ممکن است خطا کند. مهم این است که تلاش کند دیگر از مسیر اشتباه گذر نکند. این یعنی رشد اعتماد به نفس.

تمرین مستقل بودن

خودداری اینجا به معنای با تمرین مستقل بودن و عدم وابستگی به نظرات و تأیید دیگران، می‌توانید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. به خودتان اجازه دهید از خطاها و ناموفقیت‌ها درس بگیرید و از آن‌ها برای پیشرفت استفاده کنید. ضمن اینکه مستقل عمل کنید.

محیط مثبت

اطرافیان و محیطی مثبت می‌توانند بر اعتماد به نفس شما تأثیر بگذارند. اطرافیانی که شما را به سمت پیشرفت تشویق می کنند و به شما اعتماد می‌کنند، می‌توانند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کنند.

هدف‌گذاری درست

تعیین هدف‌های واقع‌گرا و قابل دسترس برای خود، می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. با تحقق هدف‌های کوچک و بزرگ، اعتماد به نفس شما بهبود می‌یابد. هدف های کوچک و در دسترس قرار دهید و در صورت رسیدن به هر کدام از آن ها خود را مورد تشویق های کوچک قرار هید.

در آخر

اعتماد به نفس به عنوان یک ویژگی مهم در زندگی، می‌تواند تأثیرات بزرگی بر روی رضایتمندی و موفقیت فردی داشته باشد. با توجه به اهمیت اعتماد به نفس، روش‌های افزایش آن می‌تواند به افراد کمک کند تا با چالش‌ها بهتر مقابله کنند و به  دستاوردهای بزرگتری دست یابند. با تمرین و تجربه، تغییر نگرش، مراقبت از خود و پذیرش خطا می‌توان اعتماد به نفس را تقویت کرد و به رشد و پیشرفت فردی کمک کرد.

بهاره نام یار وب‌سایت
این بار آمده ام تا ماندگار شوم...! جاودانگی بهترین است. ولو فقط با یک جمله ی ساده. آن یک جمله می شود اثر انگشت تو در دنیایت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *